Tandem Onbeperkt070

Den Haag is weer een stukje toegankelijker voor mensen met een visuele beperking en mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen. Zij kunnen nu, in gezelschap van een begeleider, de stad ook verkennen op een tandem. Deze fiets, aangeschaft met het prijzengeld van de Onbeperkt070-prijs 2022, werd op 17 april 2023 officieel overhandigd aan Herman de Graaff van Biesieklette stalling Strandweg-Haven.

Ieder jaar organiseert Voorall, dé belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, in samenwerking met de gemeente Den Haag de Onbeperkt070-prijs. Met de prijsvraag beoogt Voorall de toegankelijkheid en inclusie in de stad verder te verbeteren.

Vorig jaar won het idee van Jos Remmerswaal, zelf visueel beperkt, de tweede prijs met het idee voor een uitleen van een tandemfiets in Den Haag. Met de tandemfiets kunnen mensen met een visuele beperking en anderen die niet in staat zijn zelfstandig te fietsen ook op pad.

Prijswinnaar Jos Remmerswaal: ‘Ik was blij verrast dat dit ingestuurde idee leidde tot de 2e prijs. Fijn dat er nu een tandem voor ons beschikbaar is zodat mensen met een visuele beperking ook mooie fietstochten kunnen maken.’

Om de uitleen goed te borgen, zal die plaatsvinden bij Biesieklette bij de stalling aan de Strandweg-Haven in Scheveningen. Hier werkt Voorall al 15 jaar samen met Biesieklette aan de strandtoegankelijkheid door de uitleen van een breed assortiment strandrolstoelen. Onderdeel van de collectie is ook een rolstoelfiets die ook dankzij de Onbeperkt070-prijs beschikbaar kwam. Deze wordt met succes regelmatig uitgeleend aan inwoners van de stad en aan toeristen uit binnen- en buitenland.

Directeur Wim Carabain van Voorall: ‘Wij zijn ontzettend blij dat wij met de komst van de tandem onze collectie bij Biesieklette verder hebben kunnen uitbreiden. Wij nodigen de inwoners van Den Haag graag uit om eens kennis te komen maken met een van de strandrolstoelen of een van onze fietsen.‘

De tandemfiets is geschikt voor volwassenen en is uitgevoerd met balanspedalen en een rugsteun met riem. De fiets heeft acht versnellingen.

Nadere informatie en reserveren: Verhuur Strandrolstoelen – Biesieklette