Lees hieronder alle ingezonden initiatieven 2023.

 

Dory Berserik, SGK, mobiele belevenistafel om mee te nemen bij SGK-activiteiten, waar het plezier, de activiteit op zich, het ontwikkelen van zintuigen en brein etc. maakt dat dit een ultiem product is voor de doelgroep met verstandelijke beperking. Voor waardevolle, actieve, speelse en leerzame ontwikkelingen.

Simone Hoek, Mobilitheek, Duofietsen te huur. Er zijn verschillende duofietsen bij verpleeghuizen, maar deze mogen alleen gebruikt worden door bewoners. 

Mw. van den Berg, Gele stip op hoeken van de stoep De hoeken van de stoepen zijn vaak niet goed verlicht en als ik op de verkeerde plek van de stoep af ga, blijf ik hangen met mijn hulpmiddel. 

Lennart Smit, Waterreus, Strandrolstoelen hele jaar door beschikbaar door de fietsenstalling. Nu is dit alleen beschikbaar in de zomermaanden.

Lennart Smit, Waterreus, betonpaden tot in zee bij de Waterreus tot in de zee te maken en op meer plekken in Scheveningen. Zo de mensen die mindervalide zijn, rolstoel gebonden of ouderen ook met hun voeten de zee in kunnen. Wij zijn rolstoelvriendelijk (invalide toilet, geen drempels, helling bij de trap) en willen onze gasten aanbieden het strand of zand te kunnen bereiken.

Serge Raymond, Halte tram 2 Loosduinen Op de hoek van de Nieuwendamlaan en Loosduinsekade is een Ouderen Bewoners Complex waar veel ouderen wonen met rolstoel of rollator. HTM heeft enige tijd geleden de tramhalte opgeheven (de halte is fysiek nog compleet aanwezig). Ouderen zitten hierdoor nu min of meer opgesloten.

Raymond van Soldt, Het onzichtbare zichtbaar Zichtbaar maken aan de hand van persoonlijk paspoort van de (niet zichtbare) beperking niet aangeboren hersenletsel. Ieder persoon, hersenletsel en behoeftes zijn uniek en voor eenieder anders. De cliënt kan zijn onzichtbare beperkingen in lekentaal communiceren naar naaste omgeving. 

Patricia Camphuijsen , Strand Paviljoen Grand Plage, Gratis toegankelijk toilet Scheveningse boulevard Wij stellen al een paar jaar de Tiralo 2 strandrolstoel beschikbaar voor minder valide personen. Onze wens is een unit voor toegankelijke toilet met kleedkamer (ruimte voor deze unit is bij ons mogelijk) en willen we beschikbaar stellen voor gasten en passanten. 

Ezamouri, Vastzethaken in OV zoals in een av070 vervoersvoorziening. Regelmatig met broer in een rolstoel met de bus geweest, maar je kantelt zo om als de chauffeur een bocht maakt.

Dory Broeker, Begeleider voor zwembadlift gratis. Je moet zelf een begeleider meenemen om met de tillift in het water te kunnen (zwembadpersoneel mag dit niet). Door mijn lage inkomen kan ik dus niet meer (regelmatig) zwemmen. Bovendien is het ook lastig om een vrijwilliger te vinden die met je mee wil.

Vincent Terlingen, Biesieklette, loopfietsen uitleen voor mensen die moeite hebben om lang te lopen/staan om de Boulevard in Scheveningen en/of Kijkduin makkelijker te kunnen bezoeken.

Simone Hoek, Mobilitheek, driewielfiets te leen. Veel (oud) revalidanten bij de Mobilitheek en Basalt geven aan niet permanent een driewielfiets in huis te hebben, maar bij mooi weer wel een paar keer per jaar deze te willen lenen.

Liann Daalder, Toegankelijker OV voor elektrische rolstoelen Mogelijkheid voor toegang in de bussen. En een oprijplaat voor trams, want elektrische rolstoelen mogen wel in de tram, echter zijn niet alle haltes en oude trams toegankelijk.

Fokelien Koning, Voorlichting groene geveltuintjes bij het initiatief tegelwippen. Vergroening van stoepen is een mooi initiatief, maar sommige planten zijn voor iemand met een fysieke beperking erg vervelend. De doornen (rozen en hulst) zijn erg vervelend als je met je rolstoel of scootmobiel langs de planten moet rijden.

Lennart Smit, Waterreus, Toegankelijkheid boulevard Er zijn alleen maar trappen op de boulevard Scheveningen nabij de Waterreus. Via een helling naar beneden kan ook, maar dan moet je wel 20 minuten omlopen.

Marieke van Hout, Drempelhulpen openbaar beschikbaar Toegankelijk maken van winkels en bezienswaardigheden door opklapbare drempelhulpen te plaatsen in kastjes op meerdere plekken in de stad. Na registratie kun je de drempelhulp lenen zodat elke winkel/pand toegankelijk kan worden op elk moment. 

Mariana Gelderblom, Bereikbaarheid stoepen bij bouw en bouwsteigers bij plaatsing van bouw en bouwsteigers op de stoep zou het verplicht moeten zijn dat er voldoende ruimte overblijft zodat iedereen ook voor rolstoelgebruikers veilig het trottoir kan blijven gebruiken. 

Ezamouri, Oversteekplaatsen herkenbaar door groene strook en rolstoelsymbool met herkenning voor slecht zicht personen en invalide. Een goede oversteekplaats in het centrum geasfalteerd voor scootmobiel en rolstoelen. Je blijft makkelijk haken in de tramrails.

Bastiaan Kok, Roostertjes overgang stoep naar de weg voor rolstoel naar de weg zodat je makkelijker met je rolstoel van het trottoir de weg op en af kunt.

Ellen de Vries, Niet toegankelijke nieuwe horeca Het is niet oké dat er nieuwe horecagelegenheden openen zonder ook maar éen rolstoeltoilet in de verre omtrek. Op de Veenkade nu met name is een heel rijtje nieuwe tenten die niet toegankelijk zijn.

Ekrem Koç, Tramsignaalkast in contrastkleur uitvoeren Voor visueel beperkten (met kokervisie) is oversteken bij een tram een uitdaging. Als het signaallicht afgaat is het duidelijk dat de tram eraan komt, maar zonder dat het signaallicht afgaat is de paal niet te zien door visueel beperkten en moet men lang ''scannen'' waar de paal staat. 

Jannelieke Daniels, Halte tram 2 Loosduinse Hoofdstraat toegankelijk maken. Deze halte wordt veel gebruikt door winkelcentra bezoekers, ouderen en omwoners met een beperking.

Dory Berserik, SGK, Opvouwbare driewielfiets voor jaarlijkse fietsvakantie zodat voor elke deelnemer de mogelijkheid krijgt zelfstandig er op uit te gaan. Daarnaast kan de fiets hier in Den Haag gebruikt worden voor fietstochten.

Simone Hoek, Mobilitheek, Rolstoel vaardigheidstraining voor volwassenen in de regio (nu alleen beschikbaar voor kinderen), in combinatie met Beweegloket/ Mobilitheek om dit door te zetten naar sport/beweegmogelijkheden.

Jos Remmerswaal, Aangewezen gebied deel voertuigen Zou er een regeling kunnen worden gemaakt dat deelscooters en fietsen slechts kunnen worden afgerekend als ze zijn geparkeerd op daartoe aangewezen parkeerplaatsen. 

Lennart Smit, Waterreus, Strandrolstoelen hele jaar door beschikbaar door de fietsenstalling. Nu is dit alleen beschikbaar in de zomermaanden.

Catrien Claassen, Citykids de Uitvinders, Weber kinderbus voor veilige deelname verkeer bij Scheveningse bos naar zandspeeltuin met onze 50 kinderen (4 tot 14 jaar met ernstige ontwikkelingsstoornis en stoornis in het autisme spectrum). Hoe fijn is het als onze bijzondere kinderen samen met andere kinderen kunnen genieten van deze mooie plek in Den Haag.

Mariette Molenbroek, Verhuur materiaal toegankelijk evenementen uit depot zoals toilet, hellingbanen, kabelgoten, matten, verwijsborden, belijning visueel beperkten et cetera.

Mariana Gelderblom, Inclusieve bredere stoepen voor mensen met rolstoel, slecht ter been of blind.  Dagelijks zijn er onbegaanbare stoepen door verkeerd geparkeerde fietsen en bouwsteigers. Dit is frustrerend, maakt mensen afhankelijk en kan een gevoel van uitsluiting en discriminatie geven. De stoepen op regelmatige afstand van rolstoelvriendelijke afritten voorzien.

Eric Schulp, Art-Mobile, Oprichten van Eric Schulp Foundation. Na wegvallen van subsidie en jarenlang lesgeven aan mensen met een beperking (Cultuurschakel, Koorenhuis, Muziek ook voor jou) wil de foundation tegemoetkoming geven voor mensen met een beperking voor wie de kunstlessen te duur zijn. 

Een echtpaar bij beweegloket, toegankelijke jeudeboulesbaan Zuiderpark het echtpaar geeft aan graag een toegankelijke jeudeboulesbaan in het Zuiderpark te willen.

Cor de Ruiter, Klachtprocedure leenscooters Bij foutief parkeren leenscooters kan je telefonisch geen klacht indienen (alleen per app of formulier). Dit is voor mensen met beperkte handfunctie niet toegankelijk. De mensen met een beperking ondervinden nu juist vaak wel echt hinder van de foutief geparkeerde scooters.

Burger met scootmobiel, brede glijbaan of schommel Door mijn beperking ben ik een maatje meer, maar wil wel heel graag met mijn zoon samen in de speeltuin spelen. Een brede glijbaan of schommel kan ik meer een gewone moeder zijn en genieten van het samen spelen met mijn zoon.

Simone Hoek, Basalt zwemmoment speciaal voor jongeren met een fysieke beperking mogelijk maken in Den Haag.

Jos Remmerswaal, Waarschuwingslichten OV Spui/Kalvermarkt Op de kruising Laan van Meerdervoort / Waldeck Pyrmontkade staan afwijkende verkeerslichten om te waarschuwen voor OV. Zijn dit soort waarschuwingslichten ook te plaatsen zijn op het kruispunt Kalvermarkt/Spui. De lichten zouden dan aangestuurd worden vanuit tram of bus om de visueel beperkten te waarschuwen voor kruisend OV.

Ekrem Koç, Rateltikkers uitvoeren met trilling in Den Haag. Zo kunnen mensen met combinatie van een visuele en auditieve beperking toch veilig zelfstandig oversteken.

Edward tie, Video met gebarentaaltolk op website van loketinformatie over burgerzaken. Eenvoudig Nederlands en gebarentaal moeten standaard voorziening zijn.

Louis Querido, Openbare toiletten op redelijke afstand van elkaar. Een hoog percentage mensen durft de stad niet in omdat toiletten ontbreken. Laat een dixie ontwikkelen met een bakstenen uitstraling en met sponsorreclame. Zolang de wil ontbreekt bij de gemeente blijven mensen thuis.

Jolanda Barnhoorn, parkeerplaats rolstoelbus bij ziekenhuizen Momenteel zijn die er niet of erg weinig, zodat meervoudig beperkten of mensen met een lichamelijke handicap niet of nauwelijks bij een ziekenhuis kunnen parkeren. Rolstoelbussen voor oudere kinderen of Volwassenen zijn te hoog om in een parkeergarage te parkeren.

Inge van de Vooren, toegankelijke kleedkamers Zuiderpark Ik wil een inclusieve musical maken met artiest Dennis Wijmar door mensen met en zonder beperking. Het openluchttheater in t zuiderpark is geschikt, maar beschikt niet over grotere toegankelijke kleedkamers. Andere toegankelijke locatie die geschikt is staan we ook voor open.

Burger met scootmobiel, bredere stoelen cultuur en film, Stoelen zijn een ongemakkelijke situatie voor mij door mijn beperking ben ik een maatje meer en pas niet in de standaard stoelen. Fijn als cultuur de mogelijkheid biedt voor een aantal bredere stoelen.

Arnold van Mierlo, Pool begeleiders voor hulp Ik wil mezelf insturen. Ik mag gebeld worden om samen met anderen een dagdeel in te vullen naar wens. Hulp bij fietsen/wandelen/uitje/boodschap/bezoek et cetera. We zouden bijvoorbeeld een pool van begeleiding mensen kunnen vormen.

Rinie van der Voort, Bord met symbool trap in de duinen Wij zijn graag onderweg met onze scootmobiel, rolstoel en/of rollator. Het gebeurt nog wel eens dat wij in de bossen/duinen ineens voor een trapje komen te staan. Mij idee: bij het begin van het pad een bord met een symbool van een trapje te plaatsen.

Gerrit Bonke, Stichting Gehandicapten Wassenaar, toegankelijke openbare toiletten Clingendael, centrum en recreatiegebieden De stad inclusiever en toegankelijker maken door plaatsen van openbare rolstoeltoegankelijke toiletten. Dit komt zowel mensen die rolstoelgebonden zijn als mensen met een in meer of mindere mate (ouderen m.n.) incontinentieprobleem zeer ten goede. 

Willem van Zweeden, Stimuleren fietsen Maak het voor fietsers makkelijker met overal waar mogelijk gescheiden fietspaden en voorrang aan fietsers bij verkeerslichten. Eerst OV, dan fiets, dan wandelaar en dan auto. Voor het mobieler worden van de bewoners, fietslessen aan met theorie en praktijk met een certificaat. 

Jan Pieter de Boer, Toegankelijk havenhoofd Scheveningen kan je vanaf het parkeerterrein niet opkomen met de rolstoel. Fijn als dit toegankelijker wordt.

Inge van de Vooren, Toegankelijke moestuin park De Horst. Rolstoelbakken op hoogte komen. De bewoners van het verzorgingshuis Ametisthorst en buurtbewoners met een fysieke beperking kennen dan ook mee tuinieren. Naar de bakken toe moet aan de zijkant een toegankelijk pad komen. 

Marjolijn van Werkhoven, Basalt, taxivervoer paardrijlessen kinderen speciaal onderwijs Er wordt wekelijks paardgereden door kinderen (4 tot 18 jaar) van de mytylschool de Piramide en de tyltylschool de Witte Vogel, veelal uitgevoerd door vrijwilligers. Er is geen vergoeding mogelijk en zeker de taxikosten zijn flink. Het paardrijden verbetert houding en balans, gebruik van beide handen, ontspant gespannen spieren en vergroot belevingswereld van kinderen met ernstig meervoudige beperking. 

Piet van der Ende, Swingend in je rolstoel op Parkpop Rijplaten voor rolstoelgebruikers bij evenementen.

 

Lees hieronder alle ingezonden waardevolle initiatieven 2022.

 

Inge van der Vooren, Hellingbaan buurtcentrum Toegankelijk podium maken door een hellingbaan voor zanggroep op buurtcentrum Copernicus. 

 

Charles Crown, Toegankelijke toiletten tankstations Wens van toegankelijk toiletten bij tankstations, zeker op de tankstations bij de snelwegen. 

 

Jos Remmerswaal, Uitleen tandemfiets Uitleen volwassen tandemfiets (net zoals uitleen scootmobiel en strandrolstoelen) voor onder andere visueel beperkten. 

 

M. Ezamouri, Lets talk I am In Den Haag centrum een gebied maken met ''lets talk i am ...'' met verschillende onderwerpen (ik ben: arm/ moslim/ ik heb een beperking) Hiermee kunnen vooroordelen besproken worden en ontstaat verbinding. 

 

Burger, Rateltikkers Zelfstandig kunnen bewegen, onder andere aan de hand van rateltikkers. 

 

Marijke Osinga, Geen stoepranden bij zebra Geen stoepranden bij zebrapaden. Ik (spastisch en visueel beperkt) steek graag bij een zebrapad over omdat auto`s en ander verkeer hier in het algemeen rekening met me houden. Ik verwacht hier geen stoepranden. Stoepranden betekenen voor mij instabiliteit en kans op vallen. 

 

Burger, Stephear systeem Mobiliteit, dat iedereen met en zonder beperking overal veilig heen kan gaan. Systeem genaamd Stephear inzetten voor onder meer oversteken (slimme rateltikkers), locatie informatie en omgevingsinformatie. 

 

Charles Crown, Rolstoelvaardigheidstrainigen  Rolstoelvaardigheid trainingen voor volwassenen. Voor kinderen heeft Basalt al deze training, maar in Den Haag is dit er nog niet voor volwassenen. 

 

Angelique de Haas, Basalt, Smartgoals Smartgoals (interactief systeem voor balsporten) plaatsen op openbare sport- en speelvelden (Cruijfcoarts). 

 

Marijke Osinga, Markering hoeken stoepen Zouden de hellingen op de hoeken van de straten gemarkeerd kunnen worden, bijvoorbeeld met gele of roze ribbelstippen? De hellingen moeten natuurlijk ook breed zijn (voor scootmobiel). 

 

Louis Querido, Openbare toegankelijke toiletten Het is een enorm gemis dat in Den Haag de openbare toiletten, op een aantal na, ontbreken. Met enige regelmaat is er veel over te doen en dat ebt dan weer weg omdat de gemeente er voor kiest deze opmerkingen naast zich neer te leggen. Ongetwijfeld weet u dat er veel mensen zijn met behoefteklachten die de stad niet in durven. 

 

M. Ezamouri, Verkeerslichten met aftelfunctie Verkeerslichten op drukke plekken voorzien van een teller die aftellen zodat men toch even wacht (een sprekende teller zou nog mooi zijn). 

 

Marijke Osinga, Geluid incheckpunten tram en metro In Kopenhagen geven incheckpunten geluid. Ze zeggen als je ze passeert: “Check in.” Dat zou het gemakkelijker maken op metrostations als Voorburg Leidschendam of Voorburg Het Loo de incheckpunten te vinden, maar zou me ook helpen in de tram. 

 

Andre Rietveld, Parkeren op hoeken van de stoepen Al maanden ben ik bezig met de infodesk van de gemeente Den Haag om foutparkeerders aan te pakken als het gaat over parkeren op hoeken van straten laagdrempeligheid/ hellingen heeft toegepast. Steeds weer hetzelfde antwoord; we sturen de handhavers er op af. Helaas wordt er nog volop geparkeerd op de hoeken van straten, waardoor rolstoelers en scootmobielers om moeten rijden. 

 

Burger, Stargardt onderzoek Dagelijks je invulling van leuke dingen kunnen blijven doen met je beperking. pluk de dag. Wetenschappelijk onderzoek voor oogziekten. in mijn geval Stargardt. 

 

Jan Verburg, Sjabloon hoeken stoep Mijn voorstel is om zo veel mogelijk mensen te bedienen die in een rolstoel zitten door op hoeken van straten in wijken een rolstoel logo op de straat te spuiten tegen het foutparkeren. Met sjabloon kan dat netjes. Een invalide buurman heeft dat eens bij zijn huis laten doen en dat werkte! 

 

Elisa Smits, Openbare toegankelijke toiletten Graag openbare toiletten voor minder mobiele mensen door heel de stad  en zeker  in gebieden  waar  geen horecagelegenheden  zijn:  woonwijk, park en bossen. Veel mensen hebben blaasproblemen en zijn niet vrij om verder weg te gaan van huis. 

 

Kristel, Aangeven routes voor rolstoel en rollator Mijn idee is om op straat veel beter routes aan te geven waar men met rollator en of rolstoel de stoep makkelijk op en af kunnen. Zo ook zorgen dat men daar dus niet gaat parkeren, fietsen stallen, steigers gaat opbouwen en vuilnis neerzetten. 

 

Sowyen Martina, Toegankelijke moestuin Een toegankelijke moestuin voor iedereen met een beperking die van tuinieren houdt. Denk aan verhoogde bakken voor alle gewassen en bloemen, verharde brede paden voor de toegankelijkheid en bordjes met braille met plantennamen. 

 

Carmen van Haren, Katakat, Muziekclub voor kinderen met en zonder beperking Bij de Mooiste Muziekclub maken kinderen mét en zonder beperking muziek. Er zijn allerlei instrumenten en is er ruimte om samen te zingen, te improviseren en te spelen. Met de prijs willen we 4 seizoenen met de Mooiste Muziekclub, werving, locatiehuur, communicatiemiddelen, voorbereiding en studio-opname van een lied. 

 

M. Ezamouri, Leenrolstoel bij de Mall Winkelcentrum The Mall of Netherlands voorzien van leen rolstoel zodat mensen die niet ver kunnen lopen toch mee kunnen i.p.v op een bankje wachten. 
 

Angelique Waasdorp, Oplaadpalen voor scootmobiel Ik kom geregeld ouderen tegen met een lege accu van scootmobielen. Deze mensen moeten dan of met de taxi naar huis moeten of uren wachten op een taxibus. Ik zou in Den Haag graag een aantal oplaadpalen willen zien, die geschikt zijn voor de scootmobielen. 

 

Marieke Heddema, UpAdaptive, Surfles voor lichamelijk beperkten Ik ben vrijwilligster bij Up Adaptive. Wij golfsurfen bij The Shore op Scheveningen. Lijkt mij leuk om een project te starten waar deelnemers uit Den Haag met een lichamelijke beperking kunnen komen golfsurfen bij The Shore. Denk zelf aan revalidanten van Basalt, kinderen van De Piramide of de Witte Vogel, sporters van de Kameleon. Zodat deze groep kan genieten van het strand/zee op Scheveningen. 

 

Marijke Osinga, Paaltjes kleur geven Zouden palen en paaltjes in de openbare ruimte misschien een rode of gele  bovenkant of zijkant kunnen krijgen? Daarmee wordt het contrast groter en zijn ze voor mij beter zichtbaar. 

 

Ineke van Kessel, Bewaakte fietsenstalling station Nieuw Oostindien Station Laan van Nieuw Oostindie is een prettig station voor mensen met een beperking: rustig, overzichtelijk en goed bereikbaar. Heel anders dan Den Haag CS. Alleen mist er een bewaakte fietsenstalling, wat de toegankelijkheid en veiligheid voor mensen met een beperking vergroot. 

 

Sew Kisoensingh, Toegankelijke tram Ik maak alleen gebruik van het OV in Den Haag. HTM heeft nieuwe tram op een aantal lijnen. Maar ik zie nog steeds helaas niet gelijke vloer, zoals onder andere bij tram 11 halte delfselaan en Loosduinensekade. 

 

Chantal Vreeswijk, Tillift bij zwembad waterthor Mijn idee is om in het zwembad de Waterthor een tillift te plaatsen voor minder mobiele mensen. Met speciale momenten alleen voor gehandicapten. 

 

Jan de Boer, Brug Scheveningen Op de boulevard heb je 2 grote blauwe metalen bruggen. Het ene gedeelte is rolstoeltoegankelijk en kan je naar boven, maar de ander niet. 

 

Rinie van der Voort, Op toegangsborden in duinen aangeven waar trappen zijn Mijn vrouw en ik rijden beiden scootmobiel. Wij genieten zoveel mogelijk van de natuur en rijden vaak door het bos- en duingebied. Bij alle toegankelijke paden staat een voetgangersbord. Mijn wens is dat bij deze paden waar ergens een trap bevind, dit weer te geven op het beginbord. 

 

Klaasjan van Haastrecht, Basalt, Wandelroutes in de wijk Een leuke wandelroute  voor revalidanten en wijkbewoners. Zo kunnen ze zelfstandig en verantwoord een ommetje maken, waarbij ze werken aan herstel, kracht en conditie, en genieten van het buiten zijn. We hebben al een kaart met wandelroutes met ingebouwde rustpunten. We willen de routes aanvullen met fysieke markering en informatiebordjes. Deze zouden de routes toegankelijker en aantrekkelijker maken. 

 

Ineke van Kessel, Bord viaduct tunnel Binkhorstlaan Handhaving van het eenrichtingsverkeer op fietspaden waar slechts eenrichting is toegestaan. Omdat mijn linkeroog een dode hoek heeft, schrik ik indien fietsers op oneigenlijke richting en trottoir fietsen. Vooral het fietspad door het tunneltje onder het viaduct op de Binkhorstlaan is levensgevaarlijk. Tegenliggers schieten hier met hoge snelheid door de bocht terwijl je ze niet ziet aankomen. Kan hier (aan de Haagse kant) niet een groot opvallend verbodsbord worden geplaatst? 

 

M. Ezamouri, Toegankelijk strand Meerdere paden aanleggen op het Scheveningse strand, zodat men met een rolstoel of scootmobiel tot aan de zee kan komen (de huidige komen niet aan tot de zee). Tevens hier een standplaats maken zodat de taxibus de gehandicapten hier kan afzetten. 

 

Jules Coenen, Deurbel voor winkels en horeca met een drempel Veel winkels en horeca zijn nog niet toegankelijk voor mensen met een hulpmiddel door een drempel. Om locaties waar drempelvrij maken lastig is, kan aanbieden van een draadloze deurbelset een oplossing zijn, zodat mensen met een hulpmiddel kunnen laten weten geholpen te willen worden. Het promoten van de deurbelsets kan door ervaringsdeskunigen aan deze locaties (montage en advies toegankelijkhied). 

 

Bennie Persoon, Een gehandicapten wethouder/ ambassadeur Een gehandicapten wethouder / ambassadeur/adviseur bij Gemeente Den Haag. In ieder geval iemand met een beperking die de raad van heel dichtbij gaat adviseren en zichtbaar is voor de stad ook in de media. Een soort rolmodel. Keuze van deze persoon via een verkiezing. 

 

Karin Ramaker, Verschoontafel bij De Verademing Toegankelijk toilet met verschoontafel bij de inclusieve speeltuin De Verademing. 

 

Sanne Prins, Toegangsroute naar school de Piramide Ik fiets met mijn zoon (aandachtsstoornis en te lenig in zijn gewrichten ) naar school De Piramide.  Bij oversteken bij tramrails (lijn 9) is daar nergens een prettige oversteekplaats voor fietsers. Zou een toegang voor deze scholen en Basalt niet logischer ingericht kunnen worden?    

 

Melanie van Zweeden Pennings, Minder auto's in de stad Het idee is om minder auto's in de stad door middel van uitstootvrije busjes te laten rijden. Aan de toegangswegen naar den haag staan busjes op een parkeerterrein klaar om dagjesmensen of ander publiek naar plaats van bestemming te brengen, of het liefst met gratis openbaar vervoer. Zo komt er meer veiligheid, rust en schone lucht in de stad. 

 

Elly Hamers-Winkel, Toegankelijkheid halte lijn 3 Iemand moet een blinde vlek gehad hebben toen bij de halte van lijn 3 hoek Laan van Meerdervoort/Heliotrooplaan prachtige dikke witte stippen werden aangelegd voor slechtzienden/blinden. Auto’s stoppen vaak niet omdat aan 1 kant verzuimd is een zebrapad naar de tramhalte in het midden van de weg aan te leggen.  

 

Peter Kloosterboer, Wegelaergroep, Toegankelijke buitenruimte Scouting Wegelaergroep, scouting voor scouts met een beperking. Wij willen de toegankelijkheid van de speelmogelijkheden bij het clubhuis te verbeteren, zodat rolstoelgebonden jeugd beter kunnen deelnemen.  Plan is om naast rondom het grasgedeelte een pad van grasplaten te leggen zodat al onze leden gebruik kunnen maken van het speelveld en 2 rolstoel toegankelijke tafels toevoegen. 

 

Roos Hoelen, Stichting Incluvisie, Stadsgesprekken werkgevers en werkzoekenden Stichting Incluvisie wil in Den Haag stadsgesprekken organiseren tussen werkgevers en werkzoekenden/werknemers met een fysieke en of zintuigelijke beperking over wat beide partijen nodig hebben om te komen tot een inclusieve werkvloer. Voor de opzet en uitvoering van het project wil Incluvisie een ervaringsdeskundige Haagse zzp-er werven. Vanuit Incluvisie zorgen we voor de nodige begeleiding i.s.m. Voorall als lokale partner. Het project dient als voorbeeldproject elders.  

 

Jan de Boer, Toegankelijkheid haven Bij de Scheveningse haven bij de sluis heb je mooi uitzicht op alle zeilboten. Daar heb je een heel leuk pad waar je met de rolstoel op kunt en kan genieten van een mooi uitzicht. Vanaf dit pad kan je alleen niet verder naar de haven, echt heel jammer. Hier zijn alleen trappen, maar geen afritten. 

 

Roos van Andel, Toegankelijker fiets parkeren in de stad Na een ernstig ongeluk ben ik fysiek beperkt geraakt. Ik ga graag op de fiets naar de stad. In de stad stuit ik echter op een probleem; ik mag mijn fiets enkel in de bewaakte fietsenstalling kwijt of in een van de aangegeven gebieden. Dit zorgt ervoor dat ik winkels niet kan bereiken omdat deze te ver lopen zijn. Het zou mij helpen als: ik mijn fiets dichtbij winkels en overheidsgebouwen kan parkeren, er mogelijkheid is van een stalling-ontheffing voor minder minder valide fietsers (met embleem of tag) en/of leen-loopkrukken bij de bewaakte fietsenstallingen.